poniedziałek, 5 października 2015

Černá: Tmavá zima vs. kontrastní zima

Jen malý náhled pro kombinaci s černou. Zimním typům kombinování černých svršků neublíží, stačí je vhodně doplnit.

V koláži je patrný rozdíl kombinování kontrastního a tmavého zimního typu. Základ zůstává stejný - černý. Barvy jsou studené a vybírala jsem je tak, aby kopírovaly barevné vlastnosti každého typu (teplota, kontrast, tmavost/zářivost).

Pro kontrastní zimu jsem vybrala studený, jasně růžový top. Pokud bude koukat z pod bundy, bude to ideální. Pro tento barevný typ je záhodno docílit vysokého kontrastu a použít zářivou barvu, teprve poté zazáří.

Kontrast je u tmavého typu nižší, přesto tam je. Barva topu je podobná druhému, ale je výrazně tmavší. V zářivém by se mohla tmavá zima ztratit (už by byla vidět jen košile a člověk nikde..) Celkově outfit působí barevně, není nudný.

Za zmínku též stojí šperky. Tmavá zima si může dovolit světlejší zlato, pokud se dodrží princip kontrastu a tmavosti (černo-zlatý náhrdelník i hodinky). Kontrastní zimě bude slušet stříbro, bez struktury a lesku.Vlevo kombinace pro kontrastní a vpravo pro tmavé zimní typy.

Je to jen malý rozbor rozdílných i shodných vlastností dvou typů jedné rodiny, takže pro rekapitulaci:

+ Oba mohou nosit velmi tmavé barvy (na př. černou)

+ Oběma typům sluší chladné barvy

+ Tmavý typ by se měl oblékat méně kontrastně, než ten kontrastní

+ Tmavým typům bude slušet zlato, kdežto kontrastním stříbro (ale ani opačné možností nejsou vyloučeny)

+ Nevylučuji použití obou barev u obou typů, jen bych se jich vyvarovala na větších plochách...jako doplněk    budou působit na opačném typu perfektně

Přeji vám pěkný den a kombinování zdar!

d.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz